Kereső
Termék kategóriák
Termékajánló

Stihl MS 291 benzines motorfűrész (láncfűrész)

55.5 cm3, 2.8 kW/3.8 LE, 40 cm, 5.6 kg
Egységár (darab):
Bruttó: 244.000 Ft
Nettó: 192.126 Ft
Cikkszám:
11412000197
Márka:
Stihl
Kosárba tesz

Leírás

  • Nagy nyomatékkal rendelkező, erős motorfűrész, professzionális antivibrációs rendszerrel, univerzális használatra.
  • Akár 20%-kal kisebb üzemanyag-fogyasztással és akár 50%-kal kisebb füstgázkibocsátással üzemeltethető a hagyományos, 2-MIX technológia nélküli STIHL kétütemű motorokhoz képest.
  • Praktikus eszköz a mezőgazdák, az ácsok és a kertészek számára is.
  • Egyszerűen karbantartható és szervizelhető.
  • Kiválóan alkalmas tűzifa darabolásra.
  • Előleválasztásos légszűrő.
  • Egyszerű és gyors üzemanyag-utántöltés a szerszám nélkül nyitható tankzárnak köszönhetően.
  • 3/8" RSC fűrészlánc a kiváló vágásteljesítmény érdekében.
  • Vezetőlemez hossz: 40 cm (A motorfűrész típusától függően a tényleges vágáshossz a megadott értéknél kisebb lehet.)
 
Technikai adatok:
Lökettérfogat: 55,5 cm3
Teljesítmény: 2,8 kW / 3,8 LE
Vezetőlemez hossz: 40 cm
Súly (üzemanyag, vezetőlemez és fűrészlánc nélkül): 5,6 kg
Teljesítménysúly: 2 kg/kW
Állandó zajszint 2): 103 dB(A)
Zajteljesítményszint 2): 116 dB(A)
Rezgésgyorsulás, jobb oldal 3): 4,5 m/s2
Rezgésgyorsulás, bal oldal 3): 4,5 m/s2
Fűrészlánc osztása: 3/8"
 
2) K tényező a 2006/42/EK irányelv szerint = 2,5 dB(A)
3) K tényező a 2006/42/EK irányelv szerint = 2 m/s2
 
 
Felszereltség:
  • Levegőszűrőrendszer előleválasztással: a beszívott levegőt egy lendkerék hozza mozgásba. A centrifugális erő révén a nagyobb és nehezebb szennyező részecskék kifelé, továbbá az emelkedő rámpán keresztül felfelé perdülnek. Így az előleválasztó csatornának köszönhetően már rendkívüli mértékben megtisztított levegő jut a légszűrőbe.
  • STIHL négycsatornás technológia: a gyújtás előtt az üzemanyag-levegő keverék négy csatornában keveredik össze. Az üzemanyag ezáltal optimálisan ég el, és jelentősen megnő a motor hatékonysága. Az eredmény: kisebb fogyasztás, magas forgatónyomaték, nagy fordulatszám-tartomány.
  • Antivibrációs rendszer: a motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési problémákhoz vezethetnek. A STIHL ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek.
  • Egykaros kezelés: a gép funkcióinak - mint hideg- és melegindítás, üzemelés és leállítás - irányítása egyetlen kar segítségével történik. Ez a kezelést különösen komfortossá és biztossá teszi, mivel így a kéz mindig a fogantyún maradhat.
  • Ematic-lánckenőrendszer: a STIHL Ematic rendszer az Ematic vezetőlemezből, az Oilomatic fűrészláncból és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyúból áll. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá. A lánckenő olaj felhasználása akár 50%-kal is csökkenthető.
  • Karburátor előmelegítés: a STIHL karburátor-előfűtéssel felszerelt fűrészeivel hideg időben sem lehet probléma: téli beállítás esetén előmelegített levegő áramlik a karburátor köré. Ez megakadályozza a karburátor befagyását. A nyári és a téli üzemmód egyetlen egyszerű mozdulattal állítható át.
  • Kompenzátor: a STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag-felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a teljesítmény érezhetően visszaesik. Ezáltal lehetővé válik a karbantartás nélküli, hosszabb használat is.
  • Oldalsó láncfeszítés: a fűrész láncfeszítése oldalirányban, a lánckerék-fedélen keresztül történik. Ez kizárja az éles fűrészlánccal való érintkezést.
  • QuickStop láncfék: a QuickStop láncfék védőmechanizmus a motorfűrészek használatában. A láncfék az első kézvédővel hozható működésbe, és a fűrészláncot a másodperc törtrésze alatt leállítja. Elegendő nagyságú visszaütésnél a QuickStop láncfék automatikusan működésbe lép.
  • Szerszám nélkül nyitható tankzár: szabadalmaztatott speciális zár üzemanyag- és olajtartályokhoz. Az ezzel ellátott motoros berendezések tankjai gyorsan, nagyobb erőkifejtése nélkül és szerszám nélkül nyithatóak és zárhatóak.
A képek csak illusztrációk!
Széchenyi 2020 pályázat
 
Kosár
A kosár üres
Széchenyi 2020 pályázat
 
Felhasználó

Regisztráció

prenkertools.hu
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 394.25 Ft
Makita termékek
Betta kompresszorok
Garancia regisztráció
Makita Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
BOSCH Gépregisztráció
Mastroweld Gépregisztráció
FEIN Gépregisztráció